Schrijfhulp 2e druk
Docenten > Over het studentvolgsysteem

Over het studentvolgsysteem

Het studentvolgsysteem is een eenvoudig hulpmiddel om de vorderingen van uw studenten te volgen. U kunt snel zien wie er gebruikmaken van de cursus, hoeveel er wordt geoefend en wat de toetsresultaten zijn.

 

Onder één voorwaarde

Uw studenten moeten uw docentcode koppelen aan hun eigen profiel. Anders weet het systeem niet welke studenten u wilt zien. Dus is het belangrijk dat uw studenten weten wat uw code is. Meer over de code en het aanvragen ervan vindt u op de pagina docentcode.

 

Wat ziet u?

U ziet een progressieoverzicht van uw studenten. Daarin staat het percentage oefenvragen dat uw studenten hebben gemaakt en het percentage afgeronde toetsen per student.

 

 

In schrijfhulp zijn er zo'n 40 open en ruim 500 multiplechoice oefeningen opgenomen. Daarnaast zijn er zes instaptoetsen en zes eindtoetsen. Een student oefent de vaardigheden die hij/zij nog niet beheerst. De percentages geven dus een globale indicatie of en in welke mate er is geoefend.

 

Wilt u meer details?

U kunt per student een gedetailleerd overzicht opvragen. Dit geeft veel meer informatie.

 

 

U ziet per hoofdstuk welke studenten het onderdeel hebben geoefend. Rood is fout beantwoord en groen is juist beantwoord.
Ga met de muis over de vraag nummers dan ziet u de bijbehorende vraag. Als u met de muis over de antwoorden van de student gaat dan ziet u bij de open vragen tevens het antwoord van de student.

 

Toetsresultaten

De toetsresultaten vindt u onder het tabblad 'toetsen' bij de detailresultaten

 

Studenten verwijderen uit overzicht

Als studenten klaar zijn met de cursus, of als u hen niet meer wilt zien in uw overzicht, kunt u hen verwijderen met de archiveerfunctie. Die functie vindt u onder het linkje van de detailresultaten. Daarmee worden ze alleen uit uw overzicht verwijderd. Hun resultaten blijven behouden. U kunt de student altijd weer toevoegen aan uw overzicht.

 

Tip voor het werken met groepen

Als u meerdere groepen heeft dan is het handig om een groepscode af te spreken met uw studenten, dan worden de studenten in het overzicht gesorteerd op groep. U kunt ook filteren op groep. Hierdoor ziet u alleen de resultaten van die betreffende groep. Dat is overzichtelijker en sneller.

De groepscode is vrij, gebruik een eenvoudige zoals 1a, 1b etc.  Uw studenten kunnen de groepscode opgeven bij hun account. Zie hieronder:

 

 

 

 

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.